Wolvega overal dichtbij

Wolvega, ruim 13.000 inwoners, is de hoofdplaats en grootste kern van de gemeente Weststellingwerf in Zuidoost Friesland. Wolvega biedt goed onderwijs tot en met Atheneum, een uitgebreid winkelcentrum, leuke restaurants, uitstekende voorzieningen op het gebied van zorg en sport inclusief overdekt zwembad. Economisch klimaat en werkgelegenheid zijn prima, met kleine en grote ondernemingen waaronder wereldspelers. Je vindt hier ook de grootste en meest energiezuinige woonboulevard van het Noorden met jaarlijks 200.000 bezoekers. Je kunt je elektrische auto hier gratis opladen.  

Wolvega ligt aan de snelweg naar Utrecht. Naar Amsterdam is het maximaal anderhalf uur rijden. Leeuwarden en Zwolle doe je in een half uur en Groningen-centrum bereik je binnen een uur. In tien minuten rijd je naar het ziekenhuis, theater, ijsstadion Thialf of voetbalstadion Heerenveen.

Liever met de trein? Vanuit de Lindewijk is het enkele minuutjes fietsen naar het station.

Omgeving

Wolvega wordt omringd door schilderachtige dorpen en een boeiend landschap met een zeer afwisselende natuur. Aan de ene kant stroomt het riviertje de Tjonger aan de andere kant de Lende. Wolvega grenst aan maar liefst drie officieel erkende natuurgebieden en is een perfecte startplek om te fietsen, varen, wandelen en paardrijden. Ook skeeleren is hier erg populair. In Wolvega zelf is het met de vele winkels, supermarkten en terrasjes gezellig winkelen.

trein_op_station_uitsnede