Zes woningen voor starters

De inschrijving van de starterswoningen aan Oranjetipje is geweest en alle zes zijn ze onder optie. De bedoeling is, dat de bouw voor de zomervantie van start gaat. Het betreft de eerste woningen in de Lindewijk specifiek voor starters die nu nog 'thuis' wonen of tot nu toe wonen in een huurhuis. Conform de wensen van de gemeente gaat het om betaalbare woningen van circa € 270.000 vrij op naam (exclusief keuken). 

De drie eind- en drie tussenwoningen onder 1 dak hebben een vloeroppervlakte van 75m² tot circa 86m². Ze zijn energiezuinig en duurzaam.
Alle woningen hebben een eigen tuin. Groene hagen scheiden parkeren van wonen. Het geheel krijgt het karakter van een besloten woonmilieu. Bewoners die straks even snel naar het centrum willen, kunnen gebruik maken van een doorsteek voor fietsers en voetgangers naar de Lycklamaweg. 


         Wissing_-_Oranjetipje_uitsnede

Impressie: Blok 1a (links) zes starterswoningen. Blokken 2 (1b) en 3 (1c) de hofjeswoningen. In blok 4  (1d)(rechts) is in het midden een beeldbepalend 'landhuis' bestaande uit 7 rijwoningen gedacht.

En nog eens tien starterswoningen
De gemeente geeft grond uit voor nog eens tien betaalbare starterswoningen. We houden je hier op 
de hoogte.  

Veertien seniorenwoningen

Zoals toegezegd ontwikkelen we levensloopbestendige woningen specifiek gericht op wonen en slapen op de begane grond. Deze veertien woningen liggen in een hofje met voldoende mogelijkheid voor parkeren en het inrichten van een gezamenlijke groene ruimte bijvoorbeeld voor gezamenlijke activiteiten. Voorafgaand aan de ontwikkeling van de seniorenwoningen wordt een bijeenkomst georganiseerd om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij de actuele wensen van senioren.

 

Statig wonen in een landhuis

Een buitenkans voor wie statig wil wonen. Aan het Oranjetipje in een anders-dan-anders rijwoning. Hier verrijst een gebouw van zeven middeldure koopwoningen geïnspireerd op een landhuis. De gemeente wil op deze locatie een 'wijkoverstijgende ontwikkeling met bijzondere architectuur'. In gewone mensentaal: zeven niet alledaagse woningen vermomd als een statig landhuis waar je straks vorstelijk kunt wonen.

Op dit moment laat ontwikkelaar Dons en Troost hiervoor een ontwerp uitwerken om in de loop van dit jaar de verkoop te kunnen starten.

1d_vorm_uitsnede


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ben je nog geen gratis abonnee op onze nieuwsbrief Lindewijk? Meld je hier aan.