Woningbouw Lindewijk onverminderd door

Geen stikstofproblemen in Wolvegaster nieuwbouwwijk

Goed nieuws voor alle kopers van een kavel of een woning in de Lindewijk in Wolvega. De bouw van woningen en appartementen in de wijk en ook de andere werkzaamheden zoals de aanleg van trottoirs kunnen doorgaan. Waar nieuwbouwprojecten op veel plaatsen in het land zijn stilgelegd vanwege de strenge stikstofnorm, gaat het werk in de Lindewijk onverminderd door.
“We maakten ons op basis van onze eigen studie geen grote zorgen”, aldus wethouder Hanneke Zonderland, “maar de  positieve reactie die we vandaag van de provincie ontvingen is natuurlijk goed nieuws. Voor de kopers en ook voor de projectontwikkelaars en aannemers die in de wijk actief zijn.”
In de Lindewijk wordt momenteel druk gebouwd aan vrijstaande woningen en appartementen. Op stapel staan enkele tientallen rijwoningen en twee-onder-een-kappers. De komende twee jaar gaat het om circa honderd nieuwe woningen.  “Er zijn veel mensen aan het werk. Het zou ontzettend  vervelend zijn, als Albert, Danny en Jelco hier en al hun collega-bouwvakkers het werk hadden moeten neerleggen. Ook zij kunnen gelukkig door”.
De uitspraak van de provincie betekent, dat ook Lindewijk deelgebied 2 wat betreft de stikstofnorm ontwikkeld kan worden. De start van deelgebied 2 staat gepland 2021.

Foto Lenus vd Broek
Wethouder Hanneke Zonderland met van links naar rechts Albert Schaper, Danny Spin en Jelco de Jong van Bouwbedrijf Bakker.