Van de Lindewijk naar ... de Lindewijk

De familie Mulder en de familie Van der Haring hoorden in 2007 bij de eerste lichting Lindewijk-bewoners. De familie Van der Haring was zelfs pionier nummer twee herinnert Jolanda van der Haring (links op de foto) zich nog goed. "De Lindewijk was nog helemaal leeg, er stond niets".  De Van der Harings en Mulders lieten een mooi huis bouwen aan de Aurelia. En nu, elf jaar later, verhuizen ze bijna tegelijkertijd naar het  Heideblauwtje, ook in de Lindewijk, een paar honderd meter verderop.  "Ja leuk", zegt Hendrika Mulder, "we worden  buren".  Voor beiden geldt, dat ze ook nu aan de Aurelia een prachtig huis hebben op een heerlijke plek aan het water. Jolanda:  "Je kijkt wel eens om je heen en dan kun je bijna geen mooiere plek vinden dan waar we nu zitten. Maar ja, het Heideblauwtje is echt nog mooier. Daar wonen we straks pal aan het meertje met een prachtig vrij uitzicht". Hendrika: "Wij dachten het zelfde als jullie. Aan de Aurelia woont het fijn. We hadden daarom besloten dat we alleen zouden verhuizen als we kavelnummer 25 zouden loten, een prachtig plekje voor ons en de kinderen. En dat is gelukt".

Dagdromen

Een beetje dagdromend zien ze hun nieuwe woonplek duidelijk voor zich. Jolanda: "We hebben al een bootje, dus dat zit wel goed. En voor de kinderen (Lisa is inmiddels 18 en ‘op kamers’, Eva is 14) is en blijft de Lindewijk een heerlijke plek". Hendrika: "Onze Ben (13), Karin (11) en Erik(10) vinden het hier prachtig met al dat water. Af en toe een beetje zwemmen, beetje varen en waterfietsen, op het ijs… ze hebben het hier naar hun zin". "Ik ben niet zo’n schaatser", zegt Jolanda, "maar mijn man Patrick en de kinderen wel. Toen we hier net kwamen wonen hadden we een aantal lekkere winters achter elkaar … ’t wordt bijna weer tijd".   

Onze eigen oever

Het duurt nog even voordat  Van der Harings verhuizen. De bouw moet nog beginnen. "Maar met een beetje geluk kunnen we er voor de Kerst in", aldus Jolanda. En dan? "Dan staat er een mooi huis, niet veel groter, maar heel duurzaam. Met zonnepanelen, zonder aardgas, met onze eigen oever. En levensloopbestendig,  want we gaan daar voorlopig niet meer weg."
De Mulders zijn inmiddels met de bouw begonnen en hopen er in de zomer te gaan wonen.