Snel verkocht

Hoe meer de Lindewijk zich ontwikkelt, hoe populairder de nieuwe wijk in Wolvega wordt. “De algehele vraag naar nieuwbouw en instapklare woningen neemt toe en nu de wijk meer een meer wordt afgerond, groeit het animo”, aldus Yannick Ernst van De Woudenhof Makelaars en Rentmeesters. “De combinatie ruimte, groen en water, dichtbij voorzieningen, snelweg en spoor blijkt een grote aantrekkingskracht te hebben”.
Ook nu de prijzen stijgen houdt de vraag naar kavels en woningen onverminderd aan. Voor veel nieuwkomers zijn de hogere prijzen geen beletsel. En als je je woning verkoopt profiteer je in de huidige markt van een flinke overwaarde. De afgelopen jaren hebben verscheidene Lindewijkbewoners hun eerste huis verkocht om in de wijk een nog leuker huis te kunnen bouwen.

Overwaarde

De prijzen van woningen zitten in de lift, constateert Ernst. “Deze ontwikkeling wordt mede veroorzaakt door een lage hypotheekrente. En met name ook door de grote vraag naar woningen en een beperkt aanbod. Deze ontwikkeling is duidelijk te zien binnen de Lindewijk en wordt versterkt door de toenemende populariteit van de wijk. Wanneer men enkele jaren geleden hier een woning heeft gekocht of heeft laten bouwen, dan kan men deze nu veelal met een forse overwaarde verkopen. Daarnaast is de verkooptijd maar kort; woningen op de Lindewijk worden over het algemeen snel verkocht”.