Ontwikkeling 7 nieuwe rijwoningen van start

Nieuwe kansen projectontwikkelaars  

Projectontwikkelaars die in de Lindewijk in Wolvega willen ontwikkelen en (laten) bouwen, kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de 2e  ontwikkelkavel aan het Oranjetipje. Het gaat om een kavel van ca. 1100 vierkante meter aan het Oranjetipje. De gemeente Weststellingwerf nodigt ontwikkelaars uit hier een woongebouw te realiseren bestaande uit 7 rijwoningen, geïnspireerd op een landhuis in een statige stijl. Door het complex in het midden ‘steviger’ en massiever uit te voeren (twee bouwlagen met kap) ten opzichte van de ondergeschikte woningen in de zijbeuken (één tot anderhalve bouwlaag met kap), ontstaat hier de gewenste massa en een markante ruimtelijke beëindiging. Met de invulling van dit woongebouw wordt zowel het einde van de centrale groene as als het nieuwe laantje ruimtelijk gemarkeerd met een nieuw stedenbouwkundig accent..

Belangstellende ontwikkelaars kunnen zich tot en met 27 november digitaal inschrijven. De verwachting is, dat de geselecteerde projectontwikkelaar daarna op korte termijn zal starten met de ontwikkeling. 

Binnenkort ook sociale huurwoningen

Dit woongebouw is de tweede van vier kleine ontwikkelkavels die de gemeente aanbiedt. De volgende uitgifte richt zich op sociale huurwoningen. Verwacht wordt, dat deze uitgifte dit voorjaar zal worden opgestart.

Lees hier meer
- voor ontwikkelaars
- voor belangstellenden

1d_vorm