Lindewijk lijkt wel een magneet

"De Lindewijk in Wolvega lijkt een magneet. Veel mensen willen er wonen. Wij zijn er al een beetje aan gewend, maar de grote belangstelling is uitzonderlijk natuurlijk", zegt NVM Makelaar Ronald Weydema van RMW Makelaars in Wolvega. "Vooral de laatste jaren zie je mensen uit Wolvega maar ook van veel verder verhuizen naar hier. En wat te denken van de mensen die jaren geleden hun eerste huis kochten in de Lindewijk. Ze verhuizen inmiddels van de ene naar de andere plek binnen de Lindewijk. Prachtig natuurlijk en heel veelzeggend. Een beter bewijs dat het een fijne plek is om te wonen kun je niet krijgen." 

Goede investering

De wijk zelf, niet te ver van het centrum, treinstation en vierbaansweg, is aantrekkelijk vanwege de ruimte, het groen en het water, weet Weydema. "En voor gezinnen met jonge kinderen zijn er twee mooie scholen en kinderopvang, ideaal".  De belangstelling voor de wijk is ook terug te zien in de prijzen van koopwoningen. Weydema: "De stijging van de prijs van bestaande woningen in de Lindewijk is groter dan in de rest van Wolvega. Een goede investering dus". Wat betreft de verhuizers binnen de wijk zegt hij: "Ik begrijp dat wel. Voor je eerste huis krijg je een goede prijs en met dank aan de lage rente kun je echt een volgende stap maken. Iedereen beseft: het kan nu". 

Rente al heel lang heel laag

Over rente gesproken, wat is de verwachting van Weydema? "De rente is nu al heel lang heel laag en er komt een moment dat ie weer gaat stijgen. Ik verwacht dat dit niet eerder dan over een paar jaar gebeurt. En ik verwacht dat de rente niet heel veel hoger zal worden. Maar ook vier procent is veel meer dan nu. Mensen voelen dat ook en denken "ik moet er nu bij zijn."