Lindewijk 2 ter inzage

Eerste fase Lindewijk in Wolvega bijna uitverkocht
Weststellingwerf wil nog eens circa 200 woningen bouwen

De gemeente Weststellingwerf wil de komende jaren nog eens  circa  tweehonderd woningen bouwen in de Lindewijk in Wolvega. De eerste fase van deze populaire en ruime woonwijk in wording is voor 95% verkocht  c.q. in optie en de vraag naar kavels en woningen blijft aanzienlijk, zo constateren burgemeester en wethouders. Vanaf deze week ligt daarom het voorontwerp Lindewijk Deelgebied 2 ter inzage. De verwachting is dat halverwege dit jaar Deelgebied 2 officieel kan worden vastgesteld. In de tweede helft van dit jaar kan worden begonnen met voorbereidende werkzaamheden in de wijk zelf, zodat eind 2021 de eerste bouwkavels kunnen worden uitgegeven.

Lindewijk ook buiten Friesland gewild
In de nieuwbouwwijk van Wolvega zijn inmiddels ongeveer 460 gezinnen komen wonen.   Enkele tientallen bewoners zijn doorgestroomd naar hun tweede woning in de wijk.
Niet alleen Stellingwervers weten de wijk inmiddels goed te vinden. Ook vanuit andere delen van Nederland is er waardering voor de ruimte, het vele groen en het wonen aan water. De afgelopen jaren zijn 162 gezinnen ‘van buiten’  in de Lindewijk komen wonen. Nog eens 75 gezinnen zijn verhuisd naar een woning elders in Wolvega. Deze woningen kwamen vrij doordat de bewoners een nieuw huis hebben gekocht in de Lindewijk.

Lees hier het voorontwerp bestemmingsplan deelgebied 2