Eerste starterswoningen in zicht

Projectontwikkelaars aan de slag met starterswoningen

Projectontwikkelaars die in de Lindewijk in Wolvega starterswoningen willen (laten) bouwen, kunnen zich vanaf vandaag inschrijven. Het gaat om een kavel van ca. 700 vierkante meter aan het Oranjetipje. De gemeente Weststellingwerf nodigt ontwikkelaars uit hier zes starterswoningen te realiseren in boerderijvorm met twee kopwoningen en vier woningen in de romp er tussenin. De ‘boerderij’ moet wat de gemeente betreft maximaal anderhalve bouwlaag (plus kap) hoog worden. Ook wil de gemeente dat de koopwoningen maximaal € 270.000 vrij op naam gaan kosten.

Belangstellende ontwikkelaars kunnen zich tot en met 24 april digitaal inschrijven. De verwachting is, dat de geselecteerde projectontwikkelaar daarna op korte termijn zal starten met de ontwikkeling. De verkoop zal waarschijnlijk eind van dit jaar beginnen.

Binnenkort ook seniorenwoningen en sociale huur

De ‘boerderij’ voor starters op de woonmarkt is de eerste van vier kleine ontwikkelkavels die de gemeente aanbiedt. De volgende uitgifte richt zich op seniorenwoningen en sociale huurwoningen. Verwacht wordt, dat deze uitgifte dit voorjaar zal worden opgestart.

Lees hier meer voor projectontwikkelaars
Lees hier meer voor belangstellenden voor een woning