Eerste mantelzorgwoning Lindewijk

Twee huizen op 1 kavel
Een vergunningvrije mantelzorgwoning voor moeder Hennie.

Heerlijk wonen en tegelijkertijd zorgen voor je (schoon)moeder. Het gaat Marthie en Eric Gouma lukken in de Lindewijk in Wolvega. Ze zitten middenin de verhuizing naar hun mooie woning aan het Heideblauwtje. Op een kavel aan het water op 900 m2. “Plek genoeg voor ons huis en de mantelzorgwoning voor mijn 87-jarige schoonmoeder”, zegt Marthie (57). Nu al verlenen zij en haar man hand- en spandiensten. Eric: “mijn moeder heeft vroeger voor mij gezorgd. Nu kan ze genieten op haar oude dag en nemen we veel taken van haar over”.

Een mantelzorgwoning naast je huis, kan dat zomaar?
 
Eric: “dat was geen probleem. De mantelzorgwoning kunnen we vergunningvrij bouwen. En we hebben hier plek genoeg”. Marthie: “de levering is in oktober. Hij wordt dan kant en klaar geplaatst. We hoeven alleen maar aan te sluiten op stroom, water en riool”. Qua ontwerp sluit de mantelwoning mooi aan bij het nieuwe huis".

“Ik kon meepraten over de indeling en de inrichting van de mantelzorgwoning” zegt mevrouw Hennie Gouma, “het huisje is helemaal zoals ik het wil en van alle gemakken voorzien”. Mevrouw Gouma heeft haar huis inmiddels verkocht. “De komende maanden moet er flink opgeruimd worden. Ik zie wel tegen de hele verhuizing op, maar ik zie er ook naar uit om straks, naast Marthie en Eric, op deze mooie plek te gaan wonen.”

Lees hier verder