Binnenkort nieuwe bouwkavels

Ze kunnen bijna niet wachten, de wethouders Hanneke Zonderland en Jack Jongebloed. Op de groene uitnodigende strook op de achtergrond  kun je straks je eigen huis of bouwkavel kopen. En heerlijk wonen in Lindewijk deelgebied 2 in Wolvega. "Bijna niet kunnen wachten geldt ook voor belangstellenden voor een kavel en een woning”, vertelt Jongebloed. Als verantwoordelijke wethouder heeft hij de Lindewijk zien groeien als kool. “Bijna alle kavels in deelgebied 1 zijn uitverkocht en om aan de aanhoudende vraag te kunnen voldoen gaan we zo snel mogelijk aan de slag met deelgebied 2. We zijn blij dat we op deze manier ook de strijd kunnen aangaan met de woningkrapte.”

In deze tweede fase van de Lindewijk is plek voor wonen in een seniorenhofje, woningen voor kleine huishoudens, starters, wonen aan het water, vrijstaand, twee-onder-een-kap en rijwoningen. “Iedereen komt hier aan zijn trekken” aldus wethouder Hanneke Zonderland die met voldoening terugkijkt op de realisatie van het eerste deel van de Lindewijk. “De Lindewijk is een zeer geliefde woonplek. De bewoners hier komen uit de regio maar ook uit de rest van Nederland. De gemeente Weststellingwerf is een van de snelst groeiende gemeenten in Friesland. Belangstellenden voor een bouwkavel moeten wegens ‘uitverkocht’ op dit moment worden teleurgesteld, maar binnenkort zijn er dus weer volop kansen en mogelijkheden in deelgebied 2”.

Voordat de plannen kunnen worden uitgevoerd moet de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststellen. Hier wordt op 1 en 15 november over vergaderd. De tweehonderd woningen in deelgebied 2 worden in fases gerealiseerd.


Alvast in de agenda
Op 1 december organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst. Met onder andere meer over de uitgifte van nieuwe bouwkavels. Meer informatie volgt!